vrijdag 27 juli 2007

OPLEIDING: Landen? No Thanks!

Waar zit ik ondertussen in mijn training? Wel, 9 uren gelogd en het taxieën gaat al wat minder stroef. Ik weet nu ook hoe ik moet opstijgen. Al is dat vertrekken op zich niet zo moeilijk. Je geeft volle gas en als de snelheidsmeter aan 55 knopen zit, trek je het stuur lichtjes naar je toe en stijgt dat ding vanzelf wel op. Manoevreren is en blijft een delicate zaak maar ik merk dat het elke vlucht wat beter gaat. We oefenen alles wat er in het lesboek staat: zwakke en scherpe bochten, rondjes draaien rond een veld, s-bochten over een weg, snel en traag vliegen, stalls oefenen, ... Het enige wat me in de verste verte nog noet lukt is landen. Ik slaag er wel in het circuit net voor een landing te vliegen en op de juiste knopjes te drukken maar 'k kom ofwel veel te hoog, ofwel veel te laag binnen. Jerry moet telkens weer ingrijpen of we kwakken tegen het asfalt. Ik maak wat dat betreft geen vorderingen maar volgens Jerry komt ook dat wel na een tijdje.

Geen opmerkingen: