dinsdag 25 september 2007

Catherine en de Citation


Vanochtend een email ontvangen van Catherine, een van mijn medestudenten aan de vliegschool in Crystal River. Catherine is Brits, een mooi maar frêle meisje. Ze is even oud als ondergetekende maar kan wel een indrukwekkende lijst licenties voorleggen: commercieel multi engine, instrument rated en gespecialiseerd in het droppen van valschermspringers, iets dat ze zelf trouwens ook nog actief doet. Je zou het niet haar niet aangeven maar deze vrouw mag vliegen met zowat alles dat vleugels heeft. Now there's a girl that can fly!

Een paar maanden geleden kreeg ze een aanbieding om te gaan vliegen voor een steenrijke industrieel. Hij zocht een aantal piloten om hem (en vooral zijn liefjes) kriskras door Europa te vliegen in een nagelnieuwe Cessna Citation, een zeer exclusieve zakenjet (zie foto). Ja, daar moest Catherine natuurlijk geen twee keer over nadenken. De bewuste Citation Jet staat ingeschreven in het Amerikaanse register (N-plaat) en dus kwam ze naar Crystal River om haar stapeltje Europese brevetten te laten converteren.

Ondertussen is ze al een tijdje aan de slag. Zeer onvoorspelbaar rooster (maandag in Berlijn, woensdag in Madrid) en lange dagen, maar je hoort haar niet klagen. Ze heeft de kans om een van de meest indrukwekkende jets ter wereld tegen 700 km/u door de lucht te jagen. En, zo mailde ze me vanochtend, onlangs deed ze zowaar Luik aan! Haar werkgever kwam naar het Formule 1 kijken in Francorchamps. Anyway, Catherine beloofde iets te laten weten als ze nog eens in België was zodat ik die Citation eens met eigen ogen kan bekijken.

Geen opmerkingen: