woensdag 31 oktober 2007

Bring Back Captain Kirk

U kent mij natuurlijk (nog) niet, daarom zal ik het u nu zeggen: ik ben een fan van Star Trek. Gezien mijn leeftijd zelfs meer van The Next Generation, dan van de originele serie. Waar ik naartoe wil is: William Shatner mag niet meespelen in de volgende Star Trek film. Die nieuwe prent zou in december 2008 klaar zijn en vertelt het verhaal van de eerste ontmoeting tussen Captain Kirk en Spock. William Shatner speelde jarenlang Kirk in de originele series maar grijpt nu dus naast de rol van opperhoofd van The Enterprise. De 76-jarige acteur zegt met regisseur JJ Abrams een aantal gesprekken te hebben gehad, maar daar is niets uit gekomen. Volgens hem is er een grote vergissing gemaakt.
'Met mijn populariteit is de kans groter dat de film een succes wordt', aldus Shatner. Amerikanen zijn dol op helden, en dus ontstond meteen een Bring Back Kirk beweging. Ik ben er nog niet uit of het satire of bittere ernst is met die site. Wel zeker Satire - met grote S - is de imitatie die Frank Caliendo ooit ten beste gaf van Bill Shatner. Start rond 00:43. Beam me up, Scotty!

Geen opmerkingen: