dinsdag 30 oktober 2007

Ergernis #1: Richtingaanwijzers

Tijdens de rit van kantoor terug naar huis gisteren deed ik inspiratie op voor een nieuw item op deze blog. Uw applaus graag voooooor ... [aanhoudend tromgeroffel] ... de ergernis van de week!
Enfin, eigenlijk was het de chauffeur voor me op de ring rond Tienen die met de eer gaat lopen. Dankzij hem ben ik meteen na thuiskomst achter de computer gaan zitten en heb ik m'n gal gespuwd. De ergernis van de week, aflevering 1.

Ik erger me namelijk mateloos aan autobestuurders die nooit hun richtingaanwijzer gebruiken. Mensen die denken dat de pinker een optie was toen ze hun wagen kochten. Ik zie de garagist het al zeggen: 'U kan kiezen tussen de verwarmde versnellingspook of de richtingaanwijzer.'
Kiezen ze uiteraard voor die pook, want ja, daar zijn we wat mee!

Het resultaat is dat wie achter die ongeleide projectielen tuft, maar moet raden wanneer ze van rijstrook veranderen of een straat indraaien. Pinkerloze luitjes zijn onbeschoft, asociaal en dom. Voor eens en voor altijd: de richtingaanwijzer is die zwarte plastic hendel aan de linkerkant van uw stuur. We gebruiken dit kleinood om medeweggebruiker attent te maken op koerswijzigingen. Probeer het eens, u zal versteld staan van de mogelijkheden!

1 opmerking:

Anonymous zei

Volledig mee eens! De richtingaanwijzer is de voorbode van het remlicht.
Allemaal den bak binnen!
Peter