zaterdag 27 oktober 2007

Resultaat: 0.0 uren gelogd

Diep vanbinnen wist ik dat er niet gevlogen zou worden toen ik vanochtend bij mij thuis de lucht in keek. Tegen beter weten in, reed ik toch naar Antwerpen. Wie weet waren de grijze wolken boven mijn huis een plaatselijk fenomeen. Wie weet zou de ochtendnevel over een uurtje al weg zijn. Wie weet kon de zon de wolkenslierten tijdig weg branden. Niet dus.

In de briefing room van Antwerpen volgde het definitieve verdikt:

EBAW 270750Z 21004KT 4300 HZ BKN020 09/05 Q1029 NOSIG

Slechts 4.3 km zicht en Haze. En let vooral op de NOSIG, geen weersverandering in het vooruitzicht. Ik ga toch even kijken aan het toestel, aan de noordelijke kant van het vliegveld. Van hieruit heb ik vanochtend al moeite om het andere eind van de baan te zien. Dat is geen goed teken. Ik hijs me in de Cheetah en doe een kwartiertje aan virtueel vliegen, gewoon in de cockpit zitten en enkele manoeuvres simuleren op de grond.

Een uurtje later ben ik weer thuis met 0.0 uur extra in m'n logboek. Ik ga m'n uiterste best doen om de komende dagen toch nog even te kunnen vliegen. Langer dan een maand wil ik niet aan de grond blijven, heb ik mezelf ooit gezworen. Die theoretische voornemens botsen op de meteorologische realiteit in de Benelux. En da's geen prettige vaststelling.

1 opmerking:

PH-ABB zei

He Lode,

Gisteren was het dan zover. Eindelijk konden we naar Juist!! Een geweldige vlucht was het. Ik vloog en Rob en Pascal waren mn pax. Op Juist waren de andere Bloggers allemaal vd partij. Lekker gegeten en we hebben het nog even over die bloggende Belg gehad. Iedereen is vóór om jou op te nemen in het cluppie!

Groeten van Frank van vliegmetfrank.nl