woensdag 9 januari 2008

Weekje Friesland

Deze jongen heeft op 25 december en 1 januari gewerkt. En de dagen daartussen ook. Mijn echte kerstvakantie startte pas op 2 januari, op het moment dat ik er met vrouw en dochter een weekje tussenuit kneep. We hadden besloten richting noorden te rijden, Nederland in. Friesland lijkt ons wel een aardige bestemming. Verder dan Zwolle ben ik nooit geraakt en ik hoor alleen maar positieve geluiden over de noordelijke provincie van Nederland.

Naar aloude gewoonte hadden we niets gereserveerd en reden we gewoon tot we op een plek kwamen die we wel leuk vonden. De eerste nacht verzeilden we zo in een hotel in de buurt van Purmerend, net boven Amsterdam. Een nachtje later lagen we te knorren in een Bed & Breakfast in Dokkum, Friesland. De overige dagen hebben we gesleten in De Gastenkamer, een prachtige B&B in Ee, een piepklein dorpje hoog in Friesland. We hadden daar een aparte keuken, badkamer (met stoomcabine en zonnebank) en een eigen ingang en sleutel. Meer een appartement dan een klassieke B&B dus. Zalig niets doen, dagen aan stuk. Beetje eten, beetje lezen, veel slapen. En Gemma veel spelen, want er stond en kast vol speelgoed voor onze kleine meid. Het was een heerlijke week.

Tussendoor trouwens even langs de luchthaven van Leeuwarden gereden, maar dat bleek een militaire basis te zijn met de obligate slagboom en groene wachthuisjes. Wel interessant voor een stop ooit lijkt me Drachten (EHDR). Mooie asfalten baan van 830 meter lang. Iemand ervaring mee?

Geen opmerkingen: