vrijdag 15 februari 2008

Puntjes op de i

Sinds ik zo'n elektronisch logboek invul, rollen de statistieken met een simpele druk op de knop uit de computer. Dat is confronterend heb ik vandaag gemerkt. De harde realiteit is namelijk dat mijn laatste vlucht van alweer 2 maanden geleden dateert en ik niet meer 'current' ben om passagiers mee te nemen (nog niet gedaan tot op heden trouwens). De winter is geen ideale tijd om de lucht in te gaan en de afgelopen weken zaten we met een permanente wind. Deze week is het weer veranderd en op een dag als vandaag lijken alle sportvliegtuigen weer uit hun winterslaap te ontwaken. Op wat hoge cirruswolken en een beetje wazigheid na, een topdag om de vleugels uit te strekken. Ik heb een dagje vakantie genomen en ben nog eens gaan vliegen. Halleluja!


Omdat het een tijdje geleden is, zijn de manoeuvres en technieken wat roestig en zoek ik het rustige luchtruim boven Zeeland nog eens op. Eigenlijk dezelfde vlucht als twee maanden geleden. Noem me gerust een angsthaas, maar ik durf het drukke luchtruim niet in zonder eerst nog eens grondig geoefend te hebben. Even voorbij Terneuzen kan ik naar hartelust draaien, dalen, stijgen en experimenteren. Welkom in Class G Airspace! Ik zet even de Auto Pilot aan en maak een filmpje (zie hieronder).

Na de zelf opgelegde les vlieg ik België weer binnen. Ik maak snel een kiekje van het Zwin Natuurreservaat en de stranden van Knokke (zie foto).

De route loopt nu wat anders dan eind december. Van COA (Knokke) vlieg ik op AFI (Affligem) en zo dan recht omhoog naar TANGO, het begin van de controlezone Antwerpen. Die route brengt me rakelings langs Gent en pal over Aalst. Het is vrijdag en dus zijn er relatief weinig recreatieve vliegers in de lucht. Het is rustig, zowel op de radio als in de lucht. Even voor Aalst kruist een helikopter mijn pad, 200 meter onder mij. Hij zit op 700 ft, ik op 1300 ft.

Het was een aangename vlucht, goed om de puntjes nog eens op de i te zetten. En goed om me eraan te herinneren hoe fijn het is om te vliegen. Morgen doe'k het nog eens ...

Geen opmerkingen: