woensdag 14 mei 2008

De Ronde van België

Net een radiospotje gedraaid over 'De Ronde van België', wielrennen is dat. Dat bracht me meteen op een .. ahum ... geweldig idee. Een mens mag plannen maken, niet?
De Ronde van België per vliegtuig!

Ik bedoel maar, waar die arme wielrenners enkele dagen over doen, kan met de Grumman op minder dan drie uur. Ik had het volgende in gedachten: vertrekken in Antwerpen en zo via de fruitgaarden van Limburg richting Wallonie vliegen. Even halt houden boven het Formule 1 Circuit van Francorchamps om dan over de verlaten Ardense bossen te cruisen. Vervolgens vlieg ik dan helemaal terug naar boven, over de Leeuw van Waterloo, passeer de Vlaamse Ardennen en de Ijzervlakte van West-Vlaanderen. In Oostende houden we even halt (landen op de internationale luchthaven) en slenteren we op het strand. Het laatste stukje vliegen we dan dwars over Gent, zo terug naar Antwerpen.

Totale vliegtijd: 2 uur en 30 minuten

Ondertussen heb je ongeveer alle streken en regio's van België vanuit de lucht gezien.

Wie vliegt mee ;-) ?

3 opmerkingen:

Het Radiofonisch Instituut zei

Ge moogt mij altijd eens vragen o mee te vliegen!

Gunther zei

Ik ben ook wel geïnteresseerd :-)

Lode zei

Oela, dit was bedoeld als een wild idee maar als jullie het menen, werk ik het wat concreter uit hoor!