woensdag 29 oktober 2008

Terug naar Florida

Heb ik jullie al gemeld dat ik terug naar Florida ga? Of beter, dat we terug naar Florida gaan, want mijn gezin gaat mee. Vorig jaar in augustus volgde ik een maand lang een vliegopleiding in The Sunny State. De bedoeling was om de laatste week samen door te brengen met Myriam en Gemma maar omdat de opleiding langer duurde dan verwacht, waren we uiteindelijk maar een dag of drie samen. Om dat goed te maken gaan we nu nog eens terug. Twee weken lang in hetzelfde vakantiehuisje dat we toen hadden gehuurd maar waar uiteindelijk vooral mijn vrouw en dochter in hebben gelogeerd.

Ondertussen hebben we er een dochter bij en vlieg ik al meer dan een jaar rond met een echt brevet. De hoofdmoot van deze trip is simpelweg vakantie, maar natuurlijk wil ik van de gelegenheid gebruik maken om ook wat te vliegen. Ik ga zeker nog eens langs Crystal River, waar ik mijn licentie heb gehaald. Ook een vlucht naar The Everglades staat op mijn verlanglijstje. Een andere optie is Orlando. Ik zal een toestel huren op St. Petersburg International Airport (KPIE), de tweede luchthaven van Tampa. Ik kijk er echt naar uit om terug te keren naar het land dat de kleine luchtvaart een warm hart toedraagt. Neem nu de prijs. Ik betaal in België 173 euro voor een uurtje vliegen. Hier is dat omgerekend 84 euro. Minder dan de helft dus! Landingsgelden zijn onbestaande en je kan met je kleine kist perfect arriveren op grote internationale luchthavens. Ze roosteren je gewoon in tussen de grote toestellen. No problem, sir! Ik zal een verslag proberen bij te houden en dat online zetten als ik terug ben.

Geen opmerkingen: