dinsdag 18 november 2008

FLORIDA '08: Fuel

We hebben net onze huurauto volgetankt. Voor loodvrije benzine betaal je hier 2,02 dollar per gallon (3.78 liter). Voor u begint te rekenen, ik heb dat ondertussen al gedaan. Aan de huidige wisselkoers komt dat neer op 0,43 euro voor een litertje benzine.

Kan iemand mij nu eens uitleggen waarom wij drie keer zoveel betalen in Europa??

4 opmerkingen:

Anonymous zei

Omdat al dat (huur)autorijden ecologisch niet verantwoord is. Het kan ook anders : kijk maar naar www.vakantiefietser.be of www.wereldfietser.nl !

Goya zei

In Liberia was het in elk geval 3.5 US Dollar per Gallon. Dus niet enkel Europa waar het "duur" is.
Misschien niet slecht om de gebruikers te laten voelen dat de olievoorraden niet onuitputtelijk zijn.

Lode zei

@Anoniem.
Hola,
Nu moet ik toch even reageren. Er bestaat geen grotere aanhanger van de fiets dan ikzelf. Ik ben jarenlang lid geweest van De Vakantiefietser, naar alle beurzen in Retie geweest en talloze fietsvakanties gedaan, waaronder van Brussel naar Zuid-Frankrijk met de tweewieler. Feit is echter dat je in de VS helemaal nergens raakt zonder auto. Ook niet met het (onbestaande) openbaar vervoer. Of hoe dacht u met twee kleine kindjes en drie koffers van de luchthaven naar je vakantiehuisje te raken?

Anonymous zei

Jammer genoeg lees ik tweemaal het woord "geweest" in je reactie, Lode. Het is nog niet te laat om je te herpakken !

Daarnaast huldigen we het princiepe "De vervuiler betaalt". Hopelijk wordt dit ook zo in de USA in het post-Bush-tijdperk.