woensdag 31 december 2008

Jaaroverzicht 2008

Het is de tijd van het jaar voor lijstjes en overzichten. Een aantal collega-piloten zijn me voorgegaan in de oefening, maar voor de archieven toch maar mijn aeronautisch jaaroverzicht.

Ik heb in totaal 29.5 uur gevlogen het afgelopen jaar. Dat is net onder de dertig uren die ik elk jaar minimum wil vliegen. Zonder mijn bezoek aan Florida zat ik er wellicht een flink stuk onder. In de VS heb ik iets meer dan acht uur in de cockpit vertoefd, waarvan de mooiste vlucht die naar Crystal River en terug was.

Het was ook het jaar van 'de eerste keren'. De eerste keer naar mijn thuisstad Tienen, de eerste buitenlandse trip (Midden-Zeeland), de eerste keer met passagiers. Verder enkele leuke velden aangedaan, het ene al groter dan het andere: Oostende, Luik, St Truiden, St Ghislain, St Petersburg.

Wat toestel betreft kunnen we kort zijn. De meeste uren zijn bij elkaar gesprokkeld in de vertrouwde Grumman Cheetah al heb ik in de VS een oude bekende weergezien: de Cessna 172.

Voor de statistieken zijn het aantal landingen dit jaar (59) en de cross country tijd (9.9).

Mijn vliegende voornemens voor 2009? Minstens enkele keren in Frans luchtruim snorren. Schijnt groot en aangenaam te zijn. Doorstijgen tot 10.000 voet zonder een verkeersleider te moeten contacteren, heerlijk. Eigenlijk staat Engeland ook hoog op mijn verlanglijstje. Zelf de Noordzee overvliegen moet een geweldige ervaring zijn. Een van de Waddeneilanden in Nederland zou mooi zijn. En voor de rest gewoon vele en veilige uren genieten van het uitzicht daarboven. Want uiteindelijk is de bestemming ondergeschikt is aan de tocht zelf. Ook voor u een prettig 2009 ...!

Geen opmerkingen: