donderdag 5 februari 2009

Regenvrije Touch & Go's

Deze voormiddag moest ik met de auto naar garage en keuring. Waarom meld ik jullie dit? Is deze blog plots veranderd in een website over wagens of technische controles? Nee hoor. Mijn garagist woont op een half uurtje rijden van Deurne en dus lag de vliegtas achterin de kofferbak. Ondanks de aanhoudende regen de hele voormiddag hoopte ik op een klein mirakel om toch nog even de vleugels te spreiden.

Tegen de middag stond ik naar de weercomputers op de luchthaven van Antwerpen te kijken. En er kondigde zich zowaar een mirakel aan! Het was al opgehouden met regenen toen ik arriveerde en de wolken lieten zelfs af en toe wat zon door. Het net voorbij geschoven front zou pas in de namiddag opgevolgd worden door een nieuwe regenzone. Dat gaf dus een uurtje of twee regenvrij weer met een werkbare wolkenbasis (3000 voet ongeveer). Snel naar het toestel en opstarten voor enkele touch&go's.

Het gonst van de activiteit met enkele IFR-studenten en een pak VFR-toestellen in en rond de controlezone. Iemand is ook zijn multi-engine rating aan het behalen blijkbaar want een tweemotorig toestel doet de hele tijd touch&go's. Daardoor moet ik lang wachten om op te stijgen. De dame in de toren verontschuldigt zich een beetje: "N9920U, expect delay of several minutes due to IFR traffic. You are number 3 for take off."

Dan kom ik toch aan de beurt. Ik vraag twee touch&go's aan en krijg te horen: "Cleared for take off runway 11, touch and go, left traffic." Net achter mij krijgt een andere piloot hetzelfde te horen maar hij moet rechts uitvliegen. Zo worden we uit elkaar gehouden. Tussendoor meldt zich een groot toestel aan dat op instrumenten binnen wil komen. Respect voor de mensen in de toren die dat allemaal moeten stroomlijnen. Ik vlieg blijkbaar sneller dan mijn collega die ook aan het oefenen is en kom als eerste binnen. Zo gaat het daarna nog eens. De derde landing is de laatste en ik rij terug richting hangar met drie landingen en 0.6 uur in het logboek.

Op de autosnelweg naar huis begint het weer te druppelen. Tussen de regenfronten door dus toch nog even kunnen vliegen. Mooi zo!

3 opmerkingen:

Skycaptain Marz zei

'avond...
Thnx voor plaatsen van m'n bloglink, de jouwe staat nu ook bij mijn lijstje.

Happy landings!

BelFlyer zei

Beste,

Je link gevonden via abeam.be, een vriend van me. Hier ook November piloot. In de States om mijn luchtvaart droom waar te maken, na 20 jaar kleine zelfstandige in het Belgenland!

Ruilen we links op onze webstek ?
Laat iets weten, tailwinds, Michael

belflyer@gmail.com
www.belflyer.net

Abeam.be zei

Hi Lode,

Zet je mijn link er ook even bij?

www.abeam.be

Je staat alvast bij mij !

Greetz!