zaterdag 23 mei 2009

Massachusetts 09: Quabbin Reserve

De dag begon een pak kouder dan gisteren. De onaangename 29 graden van de namiddag bleek nu een even onaangename 10 graden vroeg in de ochtend. Al gauw brandde de zon gaten in het wolkendek en konden we weer aan vliegen denken. Het plan was om over het huis van Bart en Leen te vliegen en dan verder naar Quabbin Reserve te trekken, een gigantisch meer waar drinkwater uit gewonnen wordt.

De wind was gedraaid en dus werd het runway 14. Meteen na take off op koers richting Jefferson gedraaid en zes minuten later vlogen we een cirkeltje over 'Casa Bart & Leen'. We konden onze vrouwen en kinderen duidelijk zien zwaaien. Dan westelijk gedraaid en op 3000 voet hoogte naar het grote meer. Wat een groene oase is Massachusetts! Zover je kon zien bossen, groene velden en heel veel grote en kleine meertjes. Prachtig en rustgevend, maar weinig opties als de motor het zou begeven.

Het ging terug over Orange, de plaats waar ik gisteren nog voet aan grond heb gezet. Ik was onder de indruk van het prachtige uitzicht van groene, bossige heuvels en veel water. Bij het terugkeren is de wind alweer gedraaid en gaat alles opnieuw via runway 32. Enkele foto's hieronder.


Geen opmerkingen: