dinsdag 30 juni 2009

Tour de France?

Nu zaterdag start de Ronde Van Frankrijk. Ook al ben ik geen echte wielerfanaat, de ronde probeer ik toch zo goed en zo kwaad als het kan te volgen. Omdat de tourkaravaan de vorige jaren ook wel eens in de buurt kwam, ben ik het spektakel enkele keren live gaan bekijken. Altijd weer een belevenis.

Dit jaar blijft de tour helaas ver weg van Vlaanderen. De aankomst/vertrekplaats die min of meer 'in de buurt' komt is Colmar, in de regio Franche-Comté, aan de grens met Zwitserland. Als de tour niet tot bij ons komt, moeten wij misschien naar de tour? Ik zit te broeden op een wild idee. Een voorstel.

Op vrijdagochtend 17 juli vliegen we met de Grumman naar Colmar (dik 2 uur vliegen). Daar zien we in de namiddag de tour aankomen. Die nacht slapen we - noodgedwongen - in een tent op de camping. Alle hotels zitten er natuurlijk al maanden tjokvol. Zaterdagochtend zien we de tourkaravaan weer vertrekken. In de late namiddag vliegen we dan terug naar Antwerpen.

Totale vliegtijd ongeveer 4,5 uur. Dat komt neer op ongeveer 700 euro. Maar als we met drie personen gaan, is het persoonlijk aandeel ongeveer 230 euro per inzittende. Campingkosten en eten en drinken ter plaatse zijn verwaarloosbaar. Ik probeer nog enkele perskaartjes te verkrijgen zodat we in Colmar zelf in het rennersdorp kunnen komen.

Allemaal in de hoop dat het goed vliegweer is uiteraard.
Wat denken jullie?

1 opmerking:

Belle Roels zei

Hey Lode, super idee !

Waarschijnlijk gaat het wat moeilijk zijn om via UK te vliegen zeker ?
Ik hoop dat je iemand vindt !

Belle