woensdag 6 juli 2011

Barbecue

Dit is'm, onze eerste Canadese barbecue.
Het moest er ooit van komen.

Toen de temperatuur eind maart boven het vriespunt steeg, vulde de geur van vers gebraden vlees meteen de straten en onze neuzen. Op Victoria Day, begin mei, was het hek helemaal van de dam want die dag wordt algemeen beschouwd als de echte start van het barbecue seizoen. Letterlijk bij alle buren staat een barbecueset op de deck (een houten terras achter het huis). Om onze integratie te bevorderen, en omdat ik al weken zin heb om zelf aan het BBQ-en te slaan, hebben we ons vandaag een bescheiden toestel aangeschaft.

Het overgrote deel van de barbecues hier werkt op gas, ook de onze. Gas is hier erg goedkoop. Een aantal toestellen draait op electriciteit en wie heel goed zoekt, vindt af en toe nog een exemplaar op houtskool. Voor een Canadees hoort de barbecue evenzeer bij de keuken als de koelkast of microgolfoven. Het ding wordt hier veel intensiever gebruikt dan in Belgie. Op de middag snel enkele hotdogs of hamburgers op de grill en 's avonds een kippenbout of een malse steak. Ook aardappelen, vis of wat mais kan snel op het vuur. Wij hebben zonet onze nieuwe aankoop ingewijd met een malse kippenspies.

Geen opmerkingen: