woensdag 25 september 2013

Ik eis ook excuses!

Frans Vancoppenolle, de echtgenoot van Wendy Van Wanten, eist in de pers dat de makers van de fictiereeks "Albert II" zich distantiëren van enkele uitspraken over zijn echtgenote.

In navolging hiervan wil ik bekend maken dat ik eveneens klacht wens in te dienen tegen de makers van de reeks “In De Gloria”, meer bepaald tegen een aflevering uit het jaar 2000. In die aflevering wordt mijn naam op een schaamteloze manier gebruikt en misbruikt voor een fictief personage dat niet langer Jezus mag spelen in het jaarlijkse passiespel in de Heilig Hart Parochie.Ik voel me al jaren boos, treurig, machteloos, radeloos en gekwetst. Ik lijd erg veel pijn omdat mijn naam, voor het oog van vele miljoenen mensen, en bij uitbreiding de hele wereld, onterecht gebruikt wordt. Tot op de dag van vandaag krijg ik ongevraagd talloze emails, SMS-jes of flauwe grappen over mij heen. Ik heb moeten leren leven met telefoontjes ’s nachts, de kruisbeelden getekend op de vuile achterruit van mijn wagen, de vraag over hoe het nog gaat met mijn knieën, ... enz.

Ik eis dan ook excuses van de makers van de reeks en geef hen de kans om zich, tegenover heel Vlaanderen, maar vooral tegenover mij te verontschuldigen. Komen de excuses er niet, dan zet ik door tot ze gedwongen worden.

Verder vraag ik met aandrang dat de bewuste scène uit de reeks wordt geknipt als "In De Gloria" – God verhoede het - ooit nog wordt heruitgezonden. Ik eis ook dat alle dvd’s die circuleren met de bewuste Lode Roels scène worden terug geroepen.

Ik wil hier en nu een kruis maken over deze zwarte bladzijde. De emmer der vernedering is vol!

3 opmerkingen:

Gert zei

Ik heb de DVD-box van 'In de Gloria' hier staan, Lode. Wat doe ik met het schijfje met de bewuste aflevering? Opsturen? Vernietigen? Kruisigen?

Vriendelijke groet,
Gert

Radio Roels zei

Te lijf gaan met een kruisbeeld en knoflook en daarna ritueel verbranden!

Unknown zei

Vandaar dat ik je naam herkende...