vrijdag 6 september 2013

Ribfest in Burlington

De eerste maandag van september is in Canada en de VS een feestdag: Labour Day. Dat leverde dus een extra lang weekend op.

Op zondagnamiddag vonden we de weg naar Burlington, een stad van 170.000 inwoners aan de westelijke rand van de GTA (Greater Toronto Area). Daar waagden we ons aan Burlington Ribfest, naar verluidt het grootste Ribfest van Canada, al kan ik dat niet bevestigen omdat het mijn allereerste ribfest was. Voor wie het nu in Burlington hoort donderden, een ribfest is een (meerdaags) 'festival' waarop cateringbedrijven, restaurants en gespecialiseerde firma's dit onderdeel van de voedselpiramide komen promoten/verkopen.

Het had iets weg van Werchter, maar dan zonder de dronken rockliefhebbers. Een grote wei net buiten de stad, volgepropt met eet- en drankkraampjes, enkele optredens, animatie voor de kinderen en veel gevarieerd volk. Leuke, losse sfeer waarbij eten en drinken centraal stonden. Voor $22 gooiden we ons op een doos ribbetjes (a rack of ribs). Toegegeven, een van de beste ooit gegeten ...
 


Geen opmerkingen: