dinsdag 31 december 2013

Audio Blog

Deze blog heeft in 2013 een nieuwe naam en layout gekregen. Canadagboek werd Lode Roels Blog. Een van de dingen die ik ook al een tijdje wilde veranderen, was meer klank introduceren. Dat is deels gelukt door frequenter te podcasten. Maar het maken van zo'n podcast slorpt behoorlijk veel tijd op en is slechts haalbaar om de zoveel weken.

Ik was al langer op zoek naar een systeem dat me toelaat om regelmatig en snel updates in audiovorm te posten, zonder het dan meteen een podcast te noemen, Gesproken blog berichtjes als het ware.

Na wat zoeken en vergelijken lijkt Audioboo me het beste platform. Je kan korte klankfragmentjes (max 3 min) opnemen via je smartphone of laptop en met twee klikken meteen online zetten. Audioboo is gelinkt aan Blogger, Facebook en Twitter dus de nieuwe klank vindt meteen de weg naar iedereen die het wil horen.

Het gevolg voor deze blog is dat er aanzienlijk minder tekst zal verschijnen ten voordele van audio.

Voor de vaste luisteraars van de podcast, geen nood, dat blijft een langer programma om de zoveel weken. De kortere audio blog vind je op deze gloednieuwe pagina.

Geen opmerkingen: