maandag 2 december 2013

The Dutch Store

Sinds onze verhuis naar Toronto stond het hoog op ons ‘to-do’ lijstje. Vandaag konden we het dan eindelijk van de lijst schrappen en vonden we de tijd om ‘The Dutch Store’ te bezoeken. Zoals de naam treffend samenvat is The Dutch Store een winkel(tje) waar Nederlandse producten te verkrijgen zijn. Dat lijkt banaal en doodnormaal voor de Europese lezers maar dat is het allesbehalve in Noord-Amerika. Alle merken en producten zijn hier anders. Niet slechter of beter, gewoon anders. Mensen zijn gewoontedieren en soms is het aangenaam om de dingen te zien of te proeven die je al van jongsafaan gewoon bent. The Dutch Store binnen stappen was dan ook een flashback naar vroeger.

Ouderwetse Hollandse muziek (onbestemde namen), oranje vlaggen en kleuren, Delfts Blauw servies en dikke bollen Gouda kaas in het uitstalraam. In de rekken dingen die we al 3 jaar niet meer gezien hadden: hagelslag, Spa Citroen, Hak Boerenkool, Unox soep, Pickwick thee, De Ruijter vlokken, stroopwafels, Dauwe Egberts koffie, enz.We hebben er bijna een uur voor moeten rijden, helemaal naar de andere kant van de stad, maar het was de moeite.

2 opmerkingen:

Elke zei

In Burlington is er ook eentje. Met een groot assortiment snoepgoed. En met bitterballen en vleeskroketten. En veel kaas. En rookworst. En beschuiten. En drop (maar dat koop ik niet). ;-)
Ook in Guelph is er eentje, dacht ik.

Anoniem zei

haha Lode, je dochtertjes beginnen een mini-accentje te krijgen, ik kan het niet helemaal thuisbrengen. Sympathiek ;)