donderdag 5 juni 2014

Tragedie in Moncton

Wat een vreselijke tragedie in Moncton gisterenavond, die vriendelijke stad in New Brunswick waar we twee jaar gewoond hebben.

Een 24 jarige mafketel, gehuld in camouflagekleding en gewapend met een oorlogswapen en een mes, trok op strooptocht door westelijk Moncton. Hij schoot drie agenten dood en verwondde twee anderen. Op het moment dat ik dit intik is de man nog niet gevat en is er een massale zoekactie bezig. Zowat de hele stad is in 'lockdown' en via vrienden die we er nog hebben worden we op de hoogte gehouden van de situatie. Onze vroegere buurvrouw werkt bij de politie, zij lijkt ok te zijn. Goede vrienden wonen in de buurt waar het allemaal gebeurde.

Het politiekorps in Moncton is klein, veel agenten zijn namelijk niet nodig in dat kleine en vredige stadje aan de Atlantische kust met de meeste vriendelijke mensen die je je kan indenken. Dat maakt dat die drie dodelijke slachtoffers extra hard aankomen en het maakt de zoektocht naar de dader allesbehalve makkelijk. Agenten uit de rest van de provincie reppen zich momenteel naar Moncton voor assistentie.

Net gehoord op de radio: "Dit is Moncton, dit is Canada, hier gebeuren zo'n dingen niet. I guess we were wrong...?"
   

Geen opmerkingen: