vrijdag 29 augustus 2014

Naar Washington DC voor het werk


Mijn job bracht me de afgelopen twee maanden twee keer naar Washington DC. Het was van 1998 geleden dat ik nog eens in de Amerikaanse hoofdstad vertoefde. Wat ik me destijds herinnerde van DC waren de alarmerende berichten over hoe gevaarlijk de stad wel was. Een stad ook die na 17 uur leeg liep, omdat de ambtenaren zich na de werkuren gingen verschuilen in de veilige voorsteden.

Wat een verschil met de stad die ik nu trof.
Mensen die het kunnen weten vertelden me dat de criminaliteit drastisch daalde en Washington het imago van ‘murder capital’ van zich heeft afgeschud. De afgelopen jaren is blijkbaar fors geinvesteerd in nieuwe wijken, renovatieprojecten en sociale werking.

Wellicht bezocht ik dit keer wel de goede wijken, maar ik zag vooral een bruisende stad met veel volk op straat tijdens de mooie en late zomeravonden in juni en juli, talloze terrasjes, het ene restaurant na het andere en de diepste metrotunnels die een mens zich kan inbeelden.

1 opmerking:

Danielijn zei

Brussel is ook verandert, maar zeker niet verbeterd.