donderdag 28 januari 2016

RR35 - Onze terugkeer naar België

Wie ons volgt op sociale media, of af en toe eens naar Radio 1 luistert, had wellicht al vermoed dat we sinds een tijdje opnieuw in België wonen. Na vijf fantastische jaren in Canada, keerden we eind december 2015 terug naar Europa. Ik heb bewust gewacht om dit in een podcast te gieten tot het stof was gaan liggen en we min of meer normaal geïnstalleerd waren. Dat is nu het geval, en dus is dit voor het eerst het verhaal van onze terugkeer.


Download mp3AbonneerYoutube

Luister naar deze podcast op de volgende manieren:

- Klik op de audiospeler hierboven
- Abonneer je in iTunes, Stitcher, of via de RSS feed
- Beluister/bekijk de aflevering op Youtube
Download de mp3 rechtstreeks (rechtermuisknop - opslaan als)

Op de hoogte blijven?

- Bekijk de Facebook Pagina
- Volg mij op Twitter
- Krijg nieuwe berichten via email

8 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een fantastisch en tegelijk pijnlijk mooi verhaal.
Veel succes in België.
Hopelijk blijf je zulke geweldige podcasts maken.

Unknown zei

Prachtig verhaal, gisteren in de wagen beluisterd op weg naar huis, heb nog wat rondjes extra gereden om het uit te luisteren. Ik kreeg er kippenvel van.
Meer van dat!

Elke zei

Inderdaad, een kippenvel verhaal. Wat een zeer lastige beslissing die je hebt moeten nemen.
Misschien proberen om een aanstelling te krijgen als buitenlandse verslaggever voor Noord-Amerika, gevestigd in Canada. ;-)

Unknown zei

Veel herkenning zat er bij ons in toen we de podcast beluisterden bij het avondeten. Zelf ook op wereldreis gegaan in 2008 (geïnspireerd - zonder dat je het wist - door jullie blog daarover), ongemakkelijk terug thuis gekomen, niet echt terug geïnstalleerd raken, daarna 8 maanden in Haïti gewoond en gewerkt (voor Broederlijk Delen), terug naar huis want Haïti, tja, is Haïti, toen jullie dan weer verhuisden naar Canada - met kinderen nog wel (wij hebben er zelf geen) - gingen ook wij weer dromen van vertrek. In 1014 woonden en werkten we tenslotte een klein jaar in Ecuador. Vooral de perikelen rond mijn visum en de beperkingen daaraan gekoppeld zorgden voor alweer een terugkeer in 2015. Het leven gaat door, we hebben nu beiden een boeiende job in België, maar toch knaagt het. Ik besluit: het gras is altijd groener aan de andere kant.
Bedankt voor de podcast: heerlijke radio. Wat ik nog het meest apprecieerde: de goed gedoseerde stiltes in de gesprekken tussen jou en je vrouw.
Veel succes nog hier, we volgen je op radio 1.

Jan Ottenbourg zei

Eens expat, altijd expat!

Unknown zei

Prachtig verhaal!
Moncton nog wel, ik ben zelf in Riverview geweest en nog overwogen om definitief te vertrekken als jonge gast.
Veel geluk in België en fijn jou stem terug te horen op de Belgische radio!

piedro zei

Waw... Zonder veel woorden: prachtig & intiem
Welcome back!

Anoniem zei

Bedankt om dit te delen! Wij hebben vorig jaar 7 maanden in Québec stad gewoond. Niet echt te vergelijken, dus, maar wij hebben toch het gevoel gehad ginder te hebben gewoond en Québec niet als toeristen te hebben beleefd: we hebben er gewerkt, onze drie dochters zijn er naar school geweest en we hebben zelfs op deze korte tijd vrienden gemaakt. Canada is volledig, totaal, overrompelend "onder onze huid gekropen". Hoewel het de bedoeling was om maar 7 maanden te gaan (familie, vrienden, dochters tussen 8 en 13 jaar...), hebben we op het einde - en nu nog steeds - vaak gedacht "Wat als?". Niet eenvoudig. Ik was dan ook heel ontroerd door je podcast.

Toch een klein verschil met jullie ervaring: in Québec is wel degelijk een Bourgondische eetcultuur :-)