BIO

Het stond in de sterren geschreven dat ik ooit mijn boterham zou verdienen met communicatie.

Als 10-jarige jongen bracht ik met een denkbeeldige microfoon op de speelplaats ‘live’ verslag uit over gebeurtenissen in de klas. De basis was gelegd, een carrière gedefinieerd.

Vele jaren later behaalde ik een Master in de Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Tijdens mijn laatste jaar aan de universiteit kreeg ik de kans om deel uit te maken van de redactie van ‘Groot Gelijk’, toen een gloednieuw programma op Radio 1, VRT.

Het was het begin van een lange loopbaan bij de openbare omroep. Eerst als researcher, daarna in de rol van vliegende reporter om uiteindelijk presentator van het legendarische ochtendprogramma ‘Voor De Dag’ te worden. Vanaf 2007 verkaste ik naar het avondprogramma ‘Vandaag’.

Mijn standaard grapje over mijn job klonk (en klinkt) steevast: “Ik heb mijn droombaan gevonden. Radio is niet echt mijn werk, het is een hobby waar ik toevallig voor betaald word."

In mijn vrije tijd reisde ik naar vrijwel elk continent en nam een ​​jaar onbetaald verlof om een ​​reis rond de wereld te maken. Een van mijn andere passies is ook luchtvaart en ik behaalde een vliegbrevet in 2007.

Tot verrassing van velen, kapte ik in 2011 met radio om een andere droom te realiseren: verhuizen naar Canada. Ik werd er persagent bij de lokale Kamer van Koophandel in Moncton, New Brunswick. Daar leerde ik de kneepjes van de corporate communicatie kennen. Plots bevond ik me aan ‘de andere kant’ van het mediaverhaal, een verrijkende ervaring.

In 2013 lonkte de Grote Stad en verhuisden we naar Toronto, Ontario, het bruisende hart van het multiculturele Canada. Ik vond er werk als mediachef van Grand Challenges Canada. Ondertussen was ik ook aan het podcasten geslagen, een manier om het radiovirus actief te houden. 

Dat virus bleef wild om zich heen slaan, en langzaam maar zeker begon het gemis van mijn grote liefde Radio zo te knagen, dat we eind 2015 beslisten om terug naar België te keren. Met spijt in het hart om ons geliefde Canada achter te laten, maar met het vooruitzicht om opnieuw radio te kunnen gaan maken voor de VRT.